60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
avenes2 lūdens800 gcukurs60 gželatīns
Pagatavošana
1
Burkas un vāciņus sterilizē. Avenes pārlasa, noskalo, caurdurī notecina lieko ūdeni, ber ogas burkās.
2
Gatavo želeju. Pārlej želatīnu ar ūdeni un uzbriedina. Kamēr želatīns biest, katlā uzkarsē ūdeni, pievieno cukuru un maisa, līdz tas ir izkusis. Iemaisa uzbriedināto želatīnu.
3
Pārlej avenes ar verdošo cukura sīrupu, burkas nekavējoties aizvāko ar sterilizētiem vākiem, sasedz un atdzesē.
4
Uzglabā vēsā vietā.
Lai labi garšo!
VārīšanaKonservēšanaPasniegt atdzesētuAvenesCukursŪdensIevārījumi, džemi un marmelādesDažādiŽelatīns
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit