20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
8 gab.lieli tomāti6 gab.īsie gurķi2 gab.sarkanā paprika1 gliels sarkanais sīpols125 mlolīveļļa pēc garšasJūras sāls pēc garšasmelnie pipari2 ĒKetiķis šķipsnakajēnas pipari
Pagatavošana
1
Mikstākos tomātus, pusi no gurķiem, pusi paprikas un pusi sīpola sagriez pavisam lielos gabalos un saber katlā vai blendera krūzē. Pārlej visu bagātīgi ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus, šķipsnu kajēnas piparu, etiķi (derēs gan parastais, gan ābolu, gan vīnogu) un visu sablendē ar rokas vai stacionāro blenderi viendabīgā masā.
2
Stingrākos tomātus sagriez pavisam smalkos kubiņos. To pašu izdari ar atlikušajiem gurķiem, papriku un sarkano sīpolu.
3
Un šeit āķis – pasniegt vari divos variantos. Pirmais – smalki sagrieztos dārzeņos iemaisi zupas katlā un tad pasniedz. Otrais – vispirms bļodiņās lej viendabīgo gaspačo un tad pārber ar dārzeņu gabaliņiem.
Lai labi garšo!
SvaigēšanaSpāņu nacionālā virtuveGurķiKajēnas pipariMelnie pipariSarkanie sīpoliAukstās zupasBez termiskas apstrādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit