gaspačo aukstā zupa
Foto: DELFI
Ideālais veids, kā izlietot piebriedušos atvasaras tomātus, – sablendēt tos ārkārtīgi gardā aukstajā gaspačo zupā. Garšu dažādībai klāt pievieno arī kādu no lauka atnestu gurķi, palielu sarkano sīpolu un pieber šķipsniņu kajēnas piparu.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.lieli tomāti6 gab.īsie gurķi2 gab.sarkanā paprika1 gliels sarkanais sīpols125 mlolīveļļa pēc garšasJūras sāls pēc garšasmelnie pipari2 ĒKetiķis šķipsnakajēnas pipari

Pagatavošana

1

Mikstākos tomātus, pusi no gurķiem, pusi paprikas un pusi sīpola sagriez pavisam lielos gabalos un saber katlā vai blendera krūzē. Pārlej visu bagātīgi ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus, šķipsnu kajēnas piparu, etiķi (derēs gan parastais, gan ābolu, gan vīnogu) un visu sablendē ar rokas vai stacionāro blenderi viendabīgā masā.

2

Stingrākos tomātus sagriez pavisam smalkos kubiņos. To pašu izdari ar atlikušajiem gurķiem, papriku un sarkano sīpolu.

3

Un šeit āķis – pasniegt vari divos variantos. Pirmais – smalki sagrieztos dārzeņos iemaisi zupas katlā un tad pasniedz. Otrais – vispirms bļodiņās lej viendabīgo gaspačo un tad pārber ar dārzeņu gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!