Elīna Henilāne
Foto: Privātais arhīvs
"Visi, kas šo ēdienu baudījuši manās mājās, ļoti slavē," tā saka receptes autore, gardēde Elīna Henilāne. Galvenais garšas noslēpums ir ļoti laba un kvalitatīva ābolu sula. Jēra kāju Elīna iesaka pasniegt ar kartupeļu putru, burkānu-ķiploku salātiem un pašgatavotu mērcīti.
300Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgjēra kāja250 mlābolu sula3 gab.burkāni2 gab.skābi āboli1 gab.dārzeņu buljona kubiņš pēc garšastimiāns pēc garšasrozmarīns pēc garšassāls pēc garšaspipari2 gab.ķiploka galviņas4 ĒKolīveļļa

Pagatavošana

1

Mazā trauciņā ieber sāli, piparus, izspiestu ķiploka galviņu, rozmarīnu, timiānu un uzlej nedaudz olīveļļas.

2

Ar šo masu saberz jēra kāju.

3

Pannā nokaitē eļļu un apcep jēra kāju brūnu.

4

Sautējamā traukā (kurā ietilpst jēra kāja) ielej izšķīdinātu buljonu, ābolu sulu, ieliec burkānus, uz pusēm pārgrieztu ķiploku un ābolus.

5

Liec trauku ar jēra kāju cepties 150 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 4-5 stundas.

6

Ik pa laikam izņem trauku, apgrozi kāju, lai viss vienmērīgi pagatavojas.

7

Jēra kāja ir gatava, kad gaļa krīt nost no kaula.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!