Saldā desa
Foto: Privātais arhīvs
Latvijas svētku sajūtas nereti saistās ar mūsu bērnības dienu garšām. Noskaņa un atmiņas. Saldā desa ar cepumiem un marmelādi ir kārums, ko gatavoja vecāki, kad mēs bijām mazi. Tās ir mīļas un siltas atmiņas, kas asociējas ar mājām un kopā būšanu. Šodien – Latvijas svētku dienā – vari viegli pagatavot arī tu un radīt jaukus mirkļus ne tikai saviem mazuļiem, bet arī savai mīļotajai otrajai pusītei. Recepti iesaka "Nadīna kūko".
195Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.cepumu paciņas150 gsviests120 gcukurs50 gkakao2 gab.olas200 gmarmelāde

Pagatavošana

1

Katliņā izkausē sviestu.

2

Kad tas pilnībā izkusis, pievieno cukuru un maisi, līdz tas izkūst.

3

Atsevišķā bļodiņā sakul olas.

4

Pievieno tās sviesta-cukura masai, pēc tam pievieno kakao.

5

Maisi, līdz masa uzmet pirmo burbuli. Tad ņem katliņu nost no plīts.

6

Atsevišķā traukā sadrupini cepumus. Smalki sagriez marmelādi un pievieno cepumiem.

7

Uz galda izklāj pārtikas plēvi, kurā ietīt saldo desu.

8

Cepumu-marmelādes traukā lej kakao masu un ļoti kārtīgi izmaisi.

9

Uzgaidi aptuveni 2 minūtes, lai masa padziest.

10

No gatavās masas veido desu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz trīs stundas.

Ja laiks ierobežots, vari saldo desu likt saldētavā uz stundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!