25Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
Māksla gatavot mājās350 gbrokoļi1 saujaromiešu salāti4 gab.paipalu olas2 šķēlessaldskābmaize20 gcietais siers2 gab.anšovi1 olas dzeltenums1 ĒKcitrona sula0.5 TKsinepes1 ĒKrīvēts cietais siers60 mlrapšu eļļa1 šķipsnasāls, pipari
Pagatavošana
1
Pagatavo mērci: izspiež ķiploku, satrin un sasmalcina anšovus.
2
Samaisa anšovus, olas dzeltenumu, citronu sulu, sāli, piparus. Lēni pielej eļļu un pastāvīgi kuļ. Pieber sieru, samaisa. Pievieno piparus, iemaisa sinepes. Mērcei jābūt tumīgai.
3
Pēc iespējas mazākos gabalos sagriež brokoli. Nomazgā ar verdošu ūdeni (atstāj uz dažām minūtēm).
4
Sagriež salātlapas, samaisa ar brokoļiem, pielej mērci (ēdamkaroti mērces atstāj garnēšanai). Uz 10 minūtēm ievieto ledusskapī, lai sasūktos garšas.
5
Maizi sagriež šķēlītēs un ievieto cepeškrāsnī uz 3-5 minūtēm, līdz iegūst sausiņus.
6
Izvāra olas un pārgriež tās uz pusēm.
7
Uz salātiem kārto olas, pievieno sausiņus, apslacina ar atlikušo mērci.
Beigās uzrīvē sieru, pievieno piparus.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit