Ir bene pasta
Foto: Privātais arhīvs
Ja gribi ātri pagatavot vakariņas, izvēlies pastu. Šī krēmīgā recepte būs garšīga, jo akcentu dos maigais mocarella siers un bazilika lapiņas. Garšas niansēm pievienoti arī ķirštomātiņi un Indijas rieksti. Recepti iesaka ēdienu bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gpenne pasta120 gķirštomāti saujabazilika lapiņas60 ggrauzdēti Indijas rieksti100 mlkokosriekstu piens vai saldais krējums150 grīvēts mocarella siers šķipsnasāls pēc garšaspipari šķipsnabrūnais cukurs šķipsnačili pārslas olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Verdošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls un olīveļļa, liec pastu un vāri, līdz tā gatava. Nokās.

2

Ķirštomātus pārgriez uz pusēm.

3

Baziliku sablendē ar sāli, pipariem, čili un kokosriekstu pienu.

4

Uzkarsē pannu ar olīveļļu un liec cepties tomātus, pievieno šķipsnu brūnā cukura un cep 6–8 minūtes.

5

Tad pievieno Indijas riekstus, sāli, piparus, čili pārslas, izvārīto pastu, bazilika pesto, kārtīgi samaisi, pārber ar sieru un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!