Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo maisījumu zupas “dekorēšanai” – dažas ziedkāposta ziedkopas, 50 g turku zirņu un sauju lazdu riestu apslaka ar olīveļļu, pievieno tiem nedaudz garšvielu, apmaisa un cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā apmēram 20 minūtes – tas piešķirs zupai īpaši izsmalcinātas garšas nianses.
Lielā katlā ielej eļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno kumīnu, kariju un iecienīta garšvielu maisījumu, piemēram, garam masala garšvielas, apmaisa.
Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās, pastinaku nomizo un sagriež nelielos gabalos, pievieno tos katlā un apmaisot cep dažas minūtes.
Pielej katlā 1 litru buljona un vāra, līdz dārzeņi ir mīksti.
Pievieno turku zirņus un ar rokas blenderi sablendē visu zupu līdz krēmīgai masai.
Pievieno zupai kokosriekstu pienu un vēl nedaudz buljona, ja vēlas šķidrāku zupu, pievieno sāli un piparus, uzkarsē, bet vairs nevāra.
Pasniedz karstu, rotājot ar ceptiem turku zirņiem, lazdu riekstiem, ziedkāpostiem un timiāna zariņu. Lai labi garšo!