Viktorija Kožemjakina
Sildošas, sātīgas un spēcinošas zupas recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone. Un, kas nav mazsvarīgi, – bez kripatiņas gaļas!
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.vidēja izmēra kartupelis400 gkonservēti tomāti100 glēcas1.5 ldārzeņu buljons1 gab.neliels sarkanais sīpols2 gab.seleriju kāti1 gab.burkāns100 gspināti2 ĒKolīveļļa1 TKsarkanās paprikas pulveris1 TKkumins2 gab.rozmarīna zariņi (vai kaltēts rozmarīns) pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un dažas minūtes apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus, seleriju kātus un burkānus.

2

Nomizo un sagriež smalkos kubiņos kartupeli, pievieno to dārzeņiem.

3

Pieber maisījumam garšvielas, apmaisa un nedaudz apcep.

4

Pielej dārzeņu buljonu, pieber lēcas un kubiņos sagrieztus konservētos tomātus ar visu šķidrumu.

5

Zupu uzvāra un turpina gatavot uz lēnas uguns aptuveni 20-25 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas kļūst mīkstas.

6

Pievieno zupai spinātu lapas un vēl mazliet pavāra, lai arī spināti kļūst mīksti.

7

Rotā ar svaigām, sakapātām spinātu lapām un asās paprikas šķēlēm.

8

Pasniedz karstu, papildinot ar maizi vai grauzdiņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!