Viktorija Kožemjakina
Karstvīns vairumam cilvēku šķiet tumši sarkans, pikants un augļiem bagāts dzēriens Ziemassvētku laikam, taču lielisku karstvīnu var pagatavot arī no baltvīna. Tas lieliski garšos un labi sasildīs gan vēsās puteņa pastaigās mežā, gan nesteidzīgos februāra vakaros mājās, turklāt dzēriena dzidrā, dzintarainā krāsa, priecēs acis un atgādinās par drīzo pavasara tuvumu.

Recepti iesaka veikalu tīkla "AlkOutlet" eksperti.

10Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
750 mlpussauss baltvīns1 lābolu sula200 mlkonjaks100 mlamaretto tipa liķieris (tas dzērienam piešķirs patīkamu mandeļu piegaršu)3 gab.mandarīni (divi nomizoti, viens ar visu mizu)1 gab.ābols1 gab.bumbieris3 gab.kanēļa standziņas15 gab.smaržīgie pipari15 gab.kardamona sēklas7 gab.krustnagliņas nedaudz rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana

1

Visus augļus sagriež kubiņos.

2

Visus dzērienus lej kopā lielā katlā. Ābolu sulas daudzumu dozē, dzērienu pagaršojot – lej tik daudz, lai dzēriena garša šķiet pašam tīkama.

3

Ieber maisījumā garšvielas un mandarīnus.

4

Uz lēnās uguns uzsilda dzērienu līdz aptuveni 70 grādu temperatūrai.

5

Glāzēs vai krūzēs saber ābolu un bumbieru gabaliņus, lej virsū karstvīnu un bauda siltu!

Ziemas romantikai brīvā dabā karstvīnu var sagatavot termosā, bet ābolu un bumbieru gabaliņus pievieno tikai pirms pašas baudīšanas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!