Sastāvdaļas
Pagatavošana
Dziļā pannā uzkarsē eļļu, ber pannā smalki sagrieztu čorizo desu un uz vidējas liesmas karsē, laiku pa laikam apmaisot.
Cep, līdz desa sāk apbrūnēt (tās būs apmēram četras minūtes). Tad pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un kuminu, samaisa un karsē apmēram minūti.
Pannas saturam pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, pielej vīnu un karsē, līdz virums sāk vārīties. Uz lēnas uguns karsē, līdz aptuveni ceturtdaļa šķidruma izgarojusi. Pievieno svaigi maltus melnos piparus pēc garšas.
Pievieno atkausētas, nomazgātas mīdijas, pārsedz pannu ar vāku un, laiku pa laikam apmaisot, uz lēnas uguns karsē apmēram 6-8 minūtes, līdz gliemeņu vāki atvērušies.
Ja gadās, ka kāda mīdija nav atvērusies, to izņem no pannas, jo ēšanai tā nebūs derīga.
Ja šķiet, ka ar mīdijām nepietiks, kopā ar tām var gatavot arī citas jūras veltes – garneles, astoņkājīšus, kalmārus u.c.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedz ar grauzdētu maizīti vai kartupeļu frī.
Lai labi garšo!