Sastāvdaļas
Pagatavošana
Aprikozes pārlej ar karstu ūdeni un atstāj dažas stundas.
Izsijā rudzu rīvmaizi.
Olas ar cukuru liec uz mazas liesmas un kārtīgi uzputo.
Iecilā masā rīvmaizi.
Lej masu uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 200 grādu temperatūrā.
Karstu, ar visu papīru sarullē veltnī. Atdzesē.
Gatavo krēmu. Želatīnu uzbriedini, izšķīdini un pievieno saldajam krējumam, kas saputots ar cukuru.
Krēmu uz brīdi liec ledusskapī.
Biskvītu uzmanīgi atritini, atbrīvo no papīra, sagriez vienāda izmēra strēmelēs.
Katru strēmeli pārzied ar brūkleņu ievārījumu un krēmu, kas jau sāk sastingt.
Virspusi un malas pārzied ar atlikušo krēmu. Malas apklāj ar drupačām.
Aprikozes nosusini, pārgriez uz pusēm, kārto uz tortes.
Dekorē ar kokosriekstu skaidiņām.
Torti liec ledusskapī.
Ūdenim, kurā aprikozes mērcētas, pievieno atlikušo želatīnu un izšķīdini.
Kad želeja sāk sastingt, uzmanīgi pārlej aprikozes, sekojot līdzi, lai nenotek gar malām.
Ieliec kūku vēl uz brīdi ledusskapī.
Lai labi garšo!