Pasta
Foto: Privātais arhīvs
Ideja, kā pilnveidot un bagātināt ierasto spageti un vistas garšu. Vistas fileja tiek iepriekš iemarinēta Cēzara mērcē, kas piešķir papildu izteiksmīgumu. Spageti tiek vārīti īpašā buljonā. Gardas pusdienas vai vakariņas ar vistas, spageti un Cēzara mērces saspēli piedāvā gardēde, "Instagram" konta "Prieks gatavot" autore Silva Kronberga.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.vistas fileja3 TKcitronpipari200 mlCēzara salātu mērce4 gab.ķiploka daiviņas400 mlvistas buljons180 mlpiens125 mlrīvēts cietais siers340 gspageti1 ĒKcitrona sula eļļa cepšanai pētersīļi svaigi malti pipari

Pagatavošana

1

Vistas filejas pārgriez uz pusēm gareniski, apber ar citronpipariem.

2

Fileju pārlej ar 150 mililitriem Cēzara mērces un apviļā, lai tā būtu no visām pusēm noklāta ar mērci. Atstāj 20 minūtes ledusskapī.

3

Atlikušos 50 mililitrus mērces samaisi ar pienu, noliec malā.

4

Pannā uzkarsētā eļļā apcep iemarinētās filejas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

5

Gatavo gaļu pārliec uz šķīvja un piecas minūtes atdzesē.

6

Sagriez vistu strēmelītēs.

7

Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz pasildi tajā sasmalcinātu ķiploku.

8

Ķiplokam pievieno Cēzara mērces-piena maisījumu un buljonu.

9

Spageti liec pannā esošajā šķidrumā (lai tie ir nosegti) un vāri, līdz tie gatavi. Ja šķidruma vārīšanas gaitā ir par maz, pielej nedaudz ūdens.

10

Kad spageti gatavi, pieber sieru, pievieno citrona sulu un iepriekš sagatavoto vistiņu. Visu samaisi.

11

Pasniedz ar svaigi maltiem pipariem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!