Šie salāti ir neiedomājami viegli, taču tajā pašā laikā pietiekami sātīgi. Kādu gaļu izmantot koftām jeb Austrumu virtuves iedvesmotajām gaļas bumbiņām – to nosaka katra personīgā gaume. Te lieliski iederēsies gan jēra, vistas, liellopu, jaunlopu un pat medījumu gaļa.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sāk ar koftu pagatavošanu. Sakapā visus garšaugus un pievieno gaļai. Gaļu pārkaisa ar garšvielām, pārlej ar olīveļļu un samaisa.
Masu atstāj uz 30 minūtēm un pēc veido koftas – nelielas gaļas bumbiņas. Koftas vai nu liek uz iesmiņa, vai grilē uz restes, kamēr tās paliek stingras.
Kamēr koftas grilējas, pagatavo salātus. Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pievieno sāli pēc garšas. Ja mērce ir par skābu, tai var pievienot ēdamkaroti medus.
Salātu sastāvdaļas sajauc atsevišķā bļodā un vēlāk sadaļa individuālās porcijās.
Mērci pasniedz atsevišķi, lai salāti servēšanas brīdī izskatītos pēc iespējas estētiskāk.
Lai labi garšo!