Foto: No privātā arhīva
Iepazīstieties: viegli kuskusa salāti tveicīgai vasarai no libāņu virtuves – tabulē. Šos salātus dažādās versijās gatavo gandrīz visās Tuvo Austrumu zemēs. Tabulē iesaka Iveta Rutkovska – recepti viņa iemācījusies no libāņu kolēģiem, dzīvojot un strādājot Beļģijā.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 glāzekuskuss2 gab.tomāti2 gab.paprika1 gab.sīpols2 ķiploka daiviņas1 čili pāksts0.5 glāzeolīveļļa1 saujarozīnes gaišās1 pētersīļu bunte1 piparmētru bunte1 gab.citronu sula pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos, sakapā sīpolu, ķiploku un čilli.

2

Sausu, nevārītu un nemērcētu kuskusu ieber bļodā.

3

Pa vienam pievieno visus dārzeņus, iemaisot kuskusā.

4

Sasmalcina piparmētru lapiņas un pētersīļus, iemaisa kuskusā.

5

Pievieno citrona sulu, samaisa.

6

Pieliek sāli un piparus, uzbriedinātas rozīnes, pielej olīveļļu. Visu kārtīgi samaisa.

7

Trauku pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām, ideālā variantā – uz 4-6 stundām.

8

Pirms pasniegšanas salātus atkal kārtīgi samaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!