Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagriež tomātus nelielos gabalos malšanai. Labāki ir tomāti, kuriem nav pārāk bieza un cieta miziņa.
Noloba ķiploku daivas.
Pirms malšanas tomātu gabaliņus mazliet notecina sietā, lai lielākā "zupa" notekas – citādi zapte sanāks pašķidra.
Tomātus maļ pamīšus ar ķiplokiem un samaltajai masai darba gaitā pa laikam jau pieber trešdaļu no paredzētā sāls daudzuma.
Kad viss samalts, pievieno atlikušo sāli un visu samaisa – maisa lēni, lai neiekultu gaisu!
Visu patur 15 minūtes, lai garšas savelkas, un tad nogaršo, kā ar sāļumu, Var gadīties, ka prasās vēl nedaudz sāls. Jāatceras, ka visam jābūt makten stipram un mazliet sāļākam nekā liktos, ka vajag – šie nav salāti, drīzāk garšviela, kā sinepes vai mārrutki.
Liek mazās burciņās, glabā ledusskapī vai pagrabā.