Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagriež ķirbi kubiņos. Jāizvēlas kāda no cietajām šķirnēm, kas vārot ātri neizjūk.
Ūdenī savāra visas garšvielas – apmēram 5 min. Kanēļa standziņu pirms vārīšanas salauž gabaliņos.
Ieber katlā ķirbja gabaliņus. Atkarībā no tā konsistences to apvāra apmēram 5 min, bet ne pilnībā gatavu.
Noņem katlu no uguns, uzmanīgi iemaisa ābolu etiķi.
Ķirbja gabaliņus kārto sterilizētās, karstās burkās, pievieno akcentus pēc patikas - dzērvenes, citrona mizu, čili. Būs gan garšas niansei, gan skaistam skatam.
Burkas pārlej ar šķidrumu no katla, var iesmelt arī pa kādai krustnagliņai.
Liek burkām vākus, bet neaizskrūvē. Sterilizē cepeškrāsnī 15-20 min, atkarībā no burku izmēra.
Aizvāko, apgriež otrādi, kamēr atdziest.
Lai garšām un skaistiem akcentiem bagātas maltītes!