Foto: Ieva Berga
Marinēts ķirbis ir klasika, un katrai saimniecei ir sava recepte un savi mazie specefekti. Šīs receptes autores Ieva Bergas slepenais ierocis ir kanēlis un krāsaini akcenti - katrai ķirbju burciņai savi!
120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

7 TKvaniļas cukurs12 ĒKcukurs12 gab.smaržīgie pipari20 gab.krustnagliņas1 gab.kanēļa standziņa1.2 lūdens750 gķirbis6 ĒKābolu etiķis čili likšanai burciņā dzērvenes likšanai burciņā citrona miza likšanai burciņā

Pagatavošana

1

Sagriež ķirbi kubiņos. Jāizvēlas kāda no cietajām šķirnēm, kas vārot ātri neizjūk.

2

Ūdenī savāra visas garšvielas – apmēram 5 min. Kanēļa standziņu pirms vārīšanas salauž gabaliņos.

3

Ieber katlā ķirbja gabaliņus. Atkarībā no tā konsistences to apvāra apmēram 5 min, bet ne pilnībā gatavu.

4

Noņem katlu no uguns, uzmanīgi iemaisa ābolu etiķi.

5

Ķirbja gabaliņus kārto sterilizētās, karstās burkās, pievieno akcentus pēc patikas - dzērvenes, citrona mizu, čili. Būs gan garšas niansei, gan skaistam skatam.

6

Burkas pārlej ar šķidrumu no katla, var iesmelt arī pa kādai krustnagliņai.

7

Liek burkām vākus, bet neaizskrūvē. Sterilizē cepeškrāsnī 15-20 min, atkarībā no burku izmēra.

8

Aizvāko, apgriež otrādi, kamēr atdziest.

Lai garšām un skaistiem akcentiem bagātas maltītes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!