Foto: Ieva Berga
Trausli un izsmalcināti cepumi skaistām nedēļas nogales kafijas pauzēm. Skaistums izglābs pasauli! Un cepumi. Recepti iesaka Ieva Berga.
180Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests70 gcukurs2 ĒKskābs krējums1 gab.apelsīna miza290 gmilti70 glielogu dzērvenes65 gpekanrieksti1 gab.ola50 gbrūnais cukurs1 TKkanēlis

Pagatavošana

1

Sviestu istabas temperatūrā saputo ar cukuru, iemaisa krējumu un rīvētu apelsīna miziņu.

2

Pievieno miltus, dzērvenes, viegli apgrauzdētus un sadrupinātus palielos gabalos pekanriekstus, visu samaisa.

3

Mīkla sanāks diezgan drupena. To saveļ vispirms bumbā, tad bumbu uz pārtikas plēves pārveido desā un izrullē tik biezu, cik biezus grib cepumus.

4

Desu cieši notin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 2h, bet vēl labāk uz nakti.

5

Izņem mīklu no ledusskapja , apsmērē ar olu. samaisa cukuru ar kanēli, nobārsta desu no visām pusēm. Paviļā cukura un kanēļa maisījumā, lai labi pielīp.

6

Mīklas desu ar plānu, asu nazi griež pa 4-6 mm šķēlītēs, kārto uz cepamā papīra.

7

Cep 180° temperatūrā apmēram 12-16 min, līdz cepumi kļūst viegli zeltaini.

8

Pēc izņemšanas no krāsns cepumus kārto uz restītes, lai izžūst liekais mitrums.

Lai garda mielošanās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!