Foto: Egijs Hofmanis

Kad negribas līst ārā no mājas, jāķeras pie rezervēm – ne velti rudenī visus mežus izbridām!

Jūrmalnieks Egijs Hofmanis soli pa solim mūs izvedīs cauri gardai mistērijai, ko sauc par meža sēņu kotlešu cepšanu.

Šķiet, pat man sēņošanas sezona par 99,9% ir beigusies. Šis ir laiks, kad sēnes visdrošāk meklēt saldētavā. Atrodam maisiņu ar savārītām rudens sēnēm, un ceļš uz kotletēm var sākties.

Receptē minētos daudzumus var variēt, drīzāk jāskatās uz aci un jāpaļaujas uz intuīciju un pieredzi.

Protams, var izmantot jau gatavu gaļu un gatavus garšvielu maisījumus, taču gan paša maltai gaļai, kad zini, kas tur iekšā, gan paša gatvotam garšvielu mikslim ir pavisam cita garša.

150Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgcūkgaļa200 gvārtītas rudens sēnes2 gab.sīpols1 gab.liels burkāns1 gab.ķiploks2 gab.olas2 ĒKmilti5 ĒKkrējums pēc garšasmārrutki pēc garšassojas mērce3 šķēlesizmērcēta baltmaize pēc garšasraudene pēc garšasrozmarīns garšvielas

Pagatavošana

1

Lai virtuvē atraisītu patīkamas smaržas, jāsāk ar garšvielu sagatavošanu: saberžam baltos, sarkanos, zaļos, melnos piparus, koriandru un anīsu.

Foto: Egijs Hofmanis
2

Samaļ gaļu gaļas mašīnā.

Foto: Egijs Hofmanis
3

Sarīvē burkānus.

Foto: Egijs Hofmanis
4

Smalki sakapā vārītas meža sēnes.

Foto: Egijs Hofmanis
5

Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, kā arī raudeni un rozmarīnu.

Foto: Egijs Hofmanis
Foto: Egijs Hofmanis
6

Pievieno gaļai visu sarīvēto un sakapāto, kā arī olas, krējumu, mārrutkus, sojas mērci, izmērcētu baltmaizi, kādu karoti miltu, lai labāk turas kopā, visu samīca.

Foto: Egijs Hofmanis
7

Izveidotās kotletes apviļā rīvmaizē un cep, kamēr groziņa brūngana un kraukšķīga.

Foto: Egijs Hofmanis
8

Pasniedz ar gurķu salātiem un mājās gatavotu majonēzi.

Foto: Egijs Hofmanis

Ātri šis nebūs, bet garša atsver visu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!