Kad negribas līst ārā no mājas, jāķeras pie rezervēm – ne velti rudenī visus mežus izbridām!
Jūrmalnieks Egijs Hofmanis soli pa solim mūs izvedīs cauri gardai mistērijai, ko sauc par meža sēņu kotlešu cepšanu.
Šķiet, pat man sēņošanas sezona par 99,9% ir beigusies. Šis ir laiks, kad sēnes visdrošāk meklēt saldētavā. Atrodam maisiņu ar savārītām rudens sēnēm, un ceļš uz kotletēm var sākties.
Receptē minētos daudzumus var variēt, drīzāk jāskatās uz aci un jāpaļaujas uz intuīciju un pieredzi.
Protams, var izmantot jau gatavu gaļu un gatavus garšvielu maisījumus, taču gan paša maltai gaļai, kad zini, kas tur iekšā, gan paša gatvotam garšvielu mikslim ir pavisam cita garša.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai virtuvē atraisītu patīkamas smaržas, jāsāk ar garšvielu sagatavošanu: saberžam baltos, sarkanos, zaļos, melnos piparus, koriandru un anīsu.
Samaļ gaļu gaļas mašīnā.
Sarīvē burkānus.
Smalki sakapā vārītas meža sēnes.
Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, kā arī raudeni un rozmarīnu.
Pievieno gaļai visu sarīvēto un sakapāto, kā arī olas, krējumu, mārrutkus, sojas mērci, izmērcētu baltmaizi, kādu karoti miltu, lai labāk turas kopā, visu samīca.
Izveidotās kotletes apviļā rīvmaizē un cep, kamēr groziņa brūngana un kraukšķīga.
Pasniedz ar gurķu salātiem un mājās gatavotu majonēzi.
Ātri šis nebūs, bet garša atsver visu!