Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo marinādi. Olīveļļu sajauc ar citronu sulu, pievieno smalki kapātas raudenes un timiānu (der arī kaltētā versija), nedaudz piparu, saspiestu ķiploku.
Laša filejas gabalus liek traukā, sajauc ar marinādi un liek uz stundiņu iemarinēties. (Vēlams vēsā vietā, bet ne ledusskapī.)
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Liek laša filejas pannā uz cepamā papīra vai vienkārši pannā, kuru var ielikt cepeškrāsnī (tad vajadzīga maza šļuka olīveļļas). Pārkaisa ar rupjo jūras sāli un vēl plānplānā kārtiņā ar raudeni un timiānu. Ja mājās uz palodzes ir zaļš timiāns, lieliski – katru gabalu pārklāj ar timiāna zariņu.
Cep 15-20 minūtes. Cepot lasi, der atcerēties Mārtiņa Rītiņa leģendāro teicienu: “Nekas, pilnīgi nekas nevar būt sliktāks par pārceptu lasi!”
Pasniedz ar jogurta mērcīti un salātiem, rotā svētku noskaņās. Ja vēlas.
Lai labi garšo!