Foto: Viktorija Kožemjakina
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka sausos un pussausos dzirkstošos vīnus un šampaniešus baudīt kopā ar izsmalcinātām, bet viegli pagatavojamām uzkodām. Ieguvējs būs gan vīns, gan ēdiens, gan, protams, arī pats baudītājs!
25Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.ziedkāposts pēc garšassāls8 ĒKolīveļļa1 TKmalts kumīns1 ĒKkūpināta paprika1 TKķiploku pulveris1 TKčili pulveris1 gab.burratas siera bumba pēc garšaspesto

Pagatavošana

1

Ziedkāpostu nomazgā, nosusina, sadala nelielās ziedkopās.

2

Lielā bļodā sajauc visas garšvielas ar olīveļļu un sāli. Ar šo maisījumu apsmērē ziedkāpostus no visām pusēm.

3

Liek ziedkāpostus uz cepamās paplātes un cep sakarsētā cepeškrāsnī, 180 grādu karstumā ~20 minūtes, līdz ziedkāposti ir gatavi un izskatās kraukšķīgi.

4

Kārto ziedkāpostus uz šķīvja kopā ar palielos gabalos sagrieztu burratas sieru un pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!