Foto: Anita Alksne
Rīdzinieces Anitas Alksnes pašas pārbaudītā pīles cepeša recepte lieliski noderēs, gatavojoties Jaunā gada sagaidīšanai un citām svinībām. Skaists un garšīgs rezultāts! Kas par garšu un smaržu buķeti!
180Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.pīle (ne lielāka par 2,5 kg)2 gab.apelsīni1 ĒKmedus pēc garšassojas mērce pēc garšasgranātābolu sīrups pēc garšaskanēlis1 gab.ķiploks pēc garšaskajēnas pipari pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Gatavo marinādi no diviem sablendētiem, saldiem apelsīniem (jāraugās, lai sēkliņas nepaliek šķēlītēs), kārtīgas karotes medus, sojas mērces, granātābolu sīrupa, malta kanēļa, saspiestām ķiploku daiviņām, kajennas pipariem un mazliet sāls.

Foto: Anita Alksne
2

Pīli diennakti notur marinādē vēsā vietā – tajā pašā traukā, kurā tā tiks cepta.

3

Cepamtrauku ar samarinēto pīli izņem no vēsās vietas, kādu stundu patur, lai pīle sasilst līdz istabas temepratūrai.

4

Pīli ar visu marinādi cep tajā pašā traukā, kurā marinēta, piemēram, Pyrex traukā ar vāku.

5

Pīles cepšanas laiks atkarīgs no tās svara. Parasti rēķina 1 h cepšanas laiku uz katru kilogramu.

6

Apmēram trešdaļu laika pīli cep ar muguriņu uz leju, bet atlikušo laiku – ar krūtiņu uz leju. Cepšanas laikā cepamtraukam liek virsū vāku.

7

Beigās apgriež pīli uz muguras, ieslēdz apgrauzdēšanas režīmu cepeškrāsnī un vēl 15 minūtes apbrūnina, noņemot vāku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!