Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo marinādi no diviem sablendētiem, saldiem apelsīniem (jāraugās, lai sēkliņas nepaliek šķēlītēs), kārtīgas karotes medus, sojas mērces, granātābolu sīrupa, malta kanēļa, saspiestām ķiploku daiviņām, kajennas pipariem un mazliet sāls.
Pīli diennakti notur marinādē vēsā vietā – tajā pašā traukā, kurā tā tiks cepta.
Cepamtrauku ar samarinēto pīli izņem no vēsās vietas, kādu stundu patur, lai pīle sasilst līdz istabas temepratūrai.
Pīli ar visu marinādi cep tajā pašā traukā, kurā marinēta, piemēram, Pyrex traukā ar vāku.
Pīles cepšanas laiks atkarīgs no tās svara. Parasti rēķina 1 h cepšanas laiku uz katru kilogramu.
Apmēram trešdaļu laika pīli cep ar muguriņu uz leju, bet atlikušo laiku – ar krūtiņu uz leju. Cepšanas laikā cepamtraukam liek virsū vāku.
Beigās apgriež pīli uz muguras, ieslēdz apgrauzdēšanas režīmu cepeškrāsnī un vēl 15 minūtes apbrūnina, noņemot vāku.
Lai labi garšo!