Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo cepešpannu, ieklājot tajā cepampapīru.
Pārgriež paprikas, izņem sēklas un cepešpannā novieto paprikas pusītes ar pārgriezto pusi uz leju, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa sāli un piparus.
Liek papriku cepties aptuveni 30 minūtes 230 grādos.
Kad paprikas miziņa sāk apbrūnēt, ņem to ārā no cepeškrāsns un ļauj atdzist.
Smalki sagriež sīpolu un sarīvē trīs ķiploka daiviņas, sutina uz pannas olīveļļā vidējā temperatūrā. Jāuzmana, lai sīpoli un ķiploki neapbrūnē.
Pievieno konservētos tomātus, lauru lapas, pētersīļa un timiāna zariņus. Ļauj mērcei sutināties aptuveni 15 minūtes.
Nomizo atdzisušo papriku, sagriež gabaliņos un pievieno mērcei. Sutina vēl aptuveni 5 minūtes.
Izņem no mērces lauru lapas, pētersīļa un timiāna zariņus un mērci sablendē. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Visu mērci lej cepamtraukā. Dārzeņus – cukīni, kabaci, baklažānu un tomātus – sagriež vienādi plānās ripiņās.
Sagriež atlikušo ķiploka daiviņu, noņem timiāna lapiņas no zariņiem.
Kārto dārzeņus traukā – tie jāliek visai cieši kopā. Pārkaisa ar sagriezto ķiploku, timiānu, sāli, pipariem un uzsmidzina nedaudz olīveļļas.
Pārklāj trauku ar cepampapīru. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
Cep ēdienu aptuveni 30–40 minūtes, līdz dārzeņi ir pietiekami mīksti.
Pirms pasniegšanas ēdienu var apslacīt ar balzamiko mērci un rotāt ar timiāna zariņu vai maurlociņiem
Ēdiena mērces gatavošana aizņem aptuveni 45 minūtes, kopējais ēdiena gatavošanas laiks – aptuveni 75 minūtes. Ja laika nav tik daudz, mērci var aizstāt ar kādu sev tīkamu veikalā nopērkamu tomātu mērci, bagātinot tās garšu ar rīvētu ķiploku, smalki sagrieztu sīpolu, timiāna zariņu un lauru lapām.
Lai labi garšo!