Foto: DELFI

Ir cilvēki, kuriem piemīt gan gatavošanas, gan rakstniecības talants. Tas, kā viņi apraksta receptes, ielīksmo un liek sajūsmināties, un, kas svarīgi, recepte pati par sevi ir lieliska, viss sanāk, un rezultāts ir tikpat garšīgs, cik pati recepte.
Kad Maruta Funta uz savas "Facebok" sienas uzraksta kādu recepti, draugi zina: šis atkal būs viens no lieliskajiem Marutas stāstiem, un arī recepte būs tāda, kas oblitāti jāizmēģina. Lūk, Marutas soļankas jeb "sūp solānž" (izruna tik franciska, cik nu var nofeikot to franču valodu) recepte ar pagatavošanu soli pa solim.

75Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vīns (sev, ne zupai)2 gab.sīpoli3 gab.ķiploka daiviņas3 gab.burkāni pēc garšasžāvēta gaļa pēc garšasKabanos desiņas1 gab.melnās olīvas bundžā pēc garšasmarinēti gurķi pēc garšastomātu mērce5 gab.kartupeļi pēc garšasmelnie pipari pēc garšassmaržīgie pipari

Pagatavošana

1

Izvēlos seriālu – pietiek ar apmēram vienas stundas garuma sēriju. "Midsomera" vai "Puaro", pietiek arī vārīšanas laikam.

2

Ieleju salda, salda vīna glāzi.

3

Čop čop čop divus lielus sīpolus.

4

Čip čip čip trīs ķiploka daiviņas (nevis tādas, ko var sev iebāzt degunā, bet gruntīgākas).

5

Žvik žvik žvik sarīvē trīs burkānus.

6

Šļurk visu pannā, cepties.

7

Šņak šņak šņak žāvētu gaļu, tādu ar biškucīti speķa gar maliņu.

8

Šņuk šņuk šņuk Kabanos desiņas (nogaršo desiņu noteikti, vai ir gana laba).

9

Bļurk visu uz pannas pie tiem sīpolķiplokburkāniem.

10

Troļļoļļo troļļoļļo iedzeru saldo vīnu.

11

Čik čik čik sagriež melnās olīvas, mazo bundžiņu.

12

Čok čok čok sagriež marinētos gurķus.

13

Pļurks visu uz pannas pie sīpolķiplokburkāngaļdesas maisījuma.

14

Žļurks klāt kaut kādu tomātu mērci, kečupu, lai ir sarkans un spics.

15

Troļļoļļo troļļoļļo iedzer vēl biški vīna.

16

Skrib skrib skrib nomizo kartupeļus.

17

Čak čak čak sagriež mazos kubiņos, taisnstūrīšos, trīsstūrīšos - kas sanāks būs labi - atkarīgs, cik troļļoļļo reizes bijušas.

18

Šļurks ūdeni virsū un vāra tos ģeometriskos kartupeļus.

19

Troļļoļļo troļļoļļo iedzer vēl vīnu.

20

Kad ģeometriskie kartupeļi ir mīksti, tad ar lielu "Pļorks!" sagāž ūdenī visu no pannas - sīpolķiplokburkāngaļdesasolīvgurķukečupa maisījumu.

21

Pļirks pielej olīvu marinādi un čutj čutj gurķu marinādi.

22

Ar dāsnu roku fļurks un ieber melnos piparus, smaržīgos piparus.

23

Troļļoļļo troļļoļļo iedzer vīnu.

24

Viss verd, vārās, kūsā - apmēram 40 minūtes.

25

Atkarībā, kas spiež sirdi - seriāls vai vīns, pievēršamies šamējam.

26

Nu un tad jau tikai atliek šmok šmok šmok - ēst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!