75Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
150 gkviešu milti sviests1 glāzeūdens pēc garšassāls4 gab.olas pūdercukurs pārkaisīšanai1 glāzesalds krējums 35%25 gcukurs pēc garšasvaniļa
Pagatavošana
1
Ūdeni ar sviestu un sāli uzvāra.
2
Vārošā ieber izsijātus kviešu miltus (uzreiz visu paredzēto daudzumu) un maisot karsē, līdz mīkla vienveidīga un atdalās no katliņa malām.
3
Tad mīklu mazliet atdzesē, pa daļām pievieno sakultas olas, samaisa.
4
Pēc tam ar karoti liek apaļas mīklas piciņas uz plāts un cep vidējā siltumā dzelteni brūnganas. (Mīkla cepot palielināsies apjomos. Cepot cepeškrāsni nedrīkst virināt, lai kūciņas nesakrītas.)
5
Atdzisušām kūkām daļēji atgriež virsiņu un iedobumu pilda ar saputotu krējumu. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai saldi!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiKristību ēdienkarteRomantiskas vakariņasCepeškrāsnsVārīšanaPasniegt atdzesētuCukursKviešu miltiOlasPūdercukursSaldais krējumsSviestsVaniļaŪdensPlaucētās mīklas izstrādājumividējisalsLatvijas svētku receptes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit