Pildīta paprika ir vienīgais agregātstāvoklis, kādā es papriku spēju patērēt. Es piederu tai cilvēku grupai, kuri izlasa svaigu papriku no salātiem. Taču cepta un sautēta tā atbilst maniem garšas standartiem. Paprika ir ideāls podiņš gaļas gatavošanai – šādi pagatavota tā sanāk īpaši sulīga. Taisnības labad jāsaka, ka šādu efektu var panākt ar dažādiem apēdamiem podiņiem un katliem – ķirbis, kabacis, bietes, kartupeļi, batātes – sāc tik grebt un pildīt!
Arī pildīšanas iespējas ir dažnedažādas, piemērotas kā visēdājiem, tā veģetāriešiem. Faktiski nav produktu, kas, iepildīti dārzeņos, nepārvērstos pasakaini sulīgā ēdienā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Paprikai nogriež cepurīti un iztīra sēklas.
Rīsus vāra pusi no paredzētā laika (apmēram 7-10 minūtes), lai tie vēl vidū cieti. Nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
Maltajai gaļai pierīvē sīpolu, piespiež ķiploku, pievieno garšvielas un rīvētu cieto sieru. Visu dūšīgi samīca kopā.
Gaļas masai pievieno rīsus, visu vēlreiz samīca un pilda paprikās.
Papriku kārto cepamā traukā (pīlē), pārlej ar buljonu un liek sautēties 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī.
Sautē apmēram 50-70 minūtes, līdz gaļa gatava.
Pildītie dārzeņi ir lieliska platforma, kur izveidot jaunas garšas kombinācijas! Dod tiem iespēju! Lai sulīgi un sātīgi!