Lai jebkurā brīdī mājās varētu pagatavot saldējumu, svarīgi ir turēt saldētavā banānus. Jā, tieši tā! Banānus! Tie ir galvenie saldējuma krēmīguma un salduma nodrošinātāji. Atliek tikai pievienot ogas un augļus pēc savas izvēles un sablendēt!
Nesatraucies, ka banāns saldētavā nosalis melns – tā tam jābūt, galvenais jau ir tas, kas atrodas zem melnās mizas.
Ja ir laiks un gribēšana, tad banānu pirms saldēšanas var sagriezt gabaliņos, ielikt saldējamā kastītē vai maisiņā un tikai tad likt saldētavā.
Ja gribas našķoties ar treknāku un saldāku kārumu, tad mājās jātur kokosa krēma, riekstu un dateļu krājumi. Dateles dos vajadzīgo saldumu, bet kokoss – krēmīgumu, savukārt rieksti šo visu masu saturēs kopā un atbildēs par riekstainumu.
Protams, var mēģināt un eksperimentēt arī ar citiem riekstiem, bet tieši Indijas izvirzās vadībā.
Manā saldētavā šis aukstais kārums atrodams visu gadu. Tas lieliski noder brīžos, kad atvases dīc saldējumu vai kādu našķi, un tas noder brīžos, kad ģimenes pieaugušajai daļai gribas kaut ko garšīgu, bet nevar saprast – ko.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Indijas riekstus aplej ar ūdeni un izmērcē mīkstus, apmēram 2-3 stundas. Dateles sagriež gabaliņos, pievieno kokosa krēmu.
Visu sablendē viendabīgā masā , sapilda saldējuma formiņās un liek saldētavā.
Saldētus banānus sagriež gabaliņos, pievieno saldētas zemenes un mango.
Augļus un ogas sablendē viendabīgā krēmīgā masā, sapilda saldējuma trauciņos un liek saldētavā.
Šis saldējums ir gards un veselīgs našķis kā lielam, tā mazam kārumniekam.
Ja vēlies, tad vari saldējumu uzlabot ar šokolādes glazūru. Izkausē šokolādi un pārlej tikko no saldētavas izvilkto saldējumu!
Lai gardi!