80Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
3 gab.olas150 gbrūnais cukurs180 mlrapšu eļļa3 gab.ļoti gatavi banāni230 gmilti1.5 TKdzeramā soda1 TKsāls
Pagatavošana
1
Banānus nomizo un šķīvī saspaida ar dakšiņu putriņā.
2
Olas saputo ar brūno cukuru.
3
Putojot pievieno eļļu. Svarīgi, lai eļļa ir ar neitrālu garšu, piemēram, rapšu vai kukurūzas. Olīveļļas pievienošana dos rūgtenu noti maizei.
4
Sakultajā masā iesijā miltus, sāli un sodu.
5
Pievieno saspaidītos banānus, visu labi izmaisa un lej kēksa formā (28x10x7cm), kas izklāta ar cepamo papīru.
6
Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta 180 grādos un cep apmēram stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja mīkla nelīp klāt, tātad gatavs.
7
Ņem ārā no krāsns, 15-20 minūtes ļauj atpūsties un ņem no formas ārā.
Lai garda banānu maize!
Ātri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuBrūnais cukursMiltiOlasKēksiviegliIkdienas maltīteiRapšu eļļaDzeramā sodasalsMaizeĀtri pagatavotGaršos bērniem
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit