Vilītes plaukts - 105
Foto: DELFI
Banānu maize ir visvienkāršākais veids, kā izglābt pumpainos banānus un parūpēties par gardu uzkodu. Banānu maizi var locīt iekšā tāpat, var papildināt ar šokolādes krēmu vai ievārījumu. Šī maize būs svaiga pat vairākas dienas pēc pagatavošanas!
80Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.olas150 gbrūnais cukurs180 mlrapšu eļļa3 gab.ļoti gatavi banāni230 gmilti1.5 TKdzeramā soda1 TKsāls

Pagatavošana

1

Banānus nomizo un šķīvī saspaida ar dakšiņu putriņā.

2

Olas saputo ar brūno cukuru.

3

Putojot pievieno eļļu. Svarīgi, lai eļļa ir ar neitrālu garšu, piemēram, rapšu vai kukurūzas. Olīveļļas pievienošana dos rūgtenu noti maizei.

4

Sakultajā masā iesijā miltus, sāli un sodu.

5

Pievieno saspaidītos banānus, visu labi izmaisa un lej kēksa formā (28x10x7cm), kas izklāta ar cepamo papīru.

6

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta 180 grādos un cep apmēram stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja mīkla nelīp klāt, tātad gatavs.

7

Ņem ārā no krāsns, 15-20 minūtes ļauj atpūsties un ņem no formas ārā.

Lai garda banānu maize!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!