Lionas salāti
Foto: Shutterstock
Francijas pilsētas Lionas vārdu nesošie salāti ir ideāla vasaras maltīte, kas labi iederas kā brokastīs, tā vakariņās. Svaigi un sātīgi. Tieši tādi, lai nepārēstos, bet lai remdētu izsalkumu. Salāti parūpējas par svaigumu, ola ar bekonu par dūšas piesiešanu.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
150 gendīvijas salāti70 gbekona šķēles3 gab.olas2 gab.bagetes šķēles MĒRCEI:1 ĒKbaltvīna etiķis1 gab.šalotes sīpols1 TKDižonas sinepes1 pēc garšassāls pēc garšaspipari1 ĒKolīveļla

Pagatavošana

1

Pagatavo mērci! Sīpolus ļoti smalki sakapā, sajauc kopā ar sinepēm, vīna etiķi, eļļu, sāli un pipariem.

2

Pagatavo grauzdiņus! Sagriež maizi kubiņos un grauzdē cepeškrāsnī. Tos gatavojot pārāk nevajag aizrauties ar garšvielu pievienošanu. Salātiem vajag neitrālu garšas līdzsvarotāju.

3

Sagatavo salātus! Ņem endīvijas salātus, noskalo, nosusina un saplucina bļodā! Endīvijas salāti ir tie spurainie un smailie, saukti arī par frisē salātiem. Tiem piemīt nedaudz rūgtena garša, kas lieliski iederas kopējā garšu simfonijā.

4

Apcep bekonu! Bekona šķēlītes apcep un sagriež kumosiņos.

5

Samaisi salātus! Salātus pārlej ar mērci, izmaisa, tad pievieno grauzdiņus un bekonu.

6

Pagatavo plaučolu! Plaučolu salātu ligzdā ietupina kā pēdejos. Pasniedz uzreiz, tikko ola izvārīta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!