Tāda rupjmaize kā Latvijā nav nekur citur pasaulē! Pat tuvējie kaimiņi – leiši un igauņi – atzīmē, ka mūsu maize ir riktīgi sātīga un smaga. Viņi savējo cep vieglāku. Taču tās ir kaimiņu domas. Mēs savu maizīti dikti mīlam, tik ļoti, ka ēdam ne tikai sviestmaizēs, bet cepam grauzdiņos, taisām kvasā un vārām zupā, saldā un sātīgā, ko papildinām ar putukrējumu. Labs labu nemaitā!
::recepte::
Maizi sagriež šķēlēs un apgrauzdē cepeškrāsnī.
Apgrauzdētos sausiņus aplej ar verdošu ūdeni, noslēdz trauku un tur, līdz maize uzbriedusi.
Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, dzērvenes sablendē.
Uzbriedušo maizi izberž caur sietu vai sablendē.
Pielej ūdeni, kur maize mērcēta, pievieno cukuru, kanēli, ābolus, dzērvenes, žāvētos augļus un vāra 15– 20 minūtes.
Zupu atdzesē. Pasniedz ar krējumu, kas saputots ar pūdercukuru.
::!recepte::
Maizes zupai var pievienot dažādus žāvētus augļus un ogas, bet ābolus aizstāt ar bumbieriem.
Lai gardi!