Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kad ķiploku ziedi ir izauguši un sagriezušies kā sivēna aste ripulītī, tad lauž nost tajā vietā, kur viegli un kraukšķīgi lūzt. Parasti novācu līdz Jāņiem, bet man sagriezās tik šonedēļ.
Kātus salauž mazākās daļās, liek gaļas mašīnā un samaļ (var arī blenderī, bet vajadzīgs jaudīgs).
Masai pievieno eļļu (es lieku olīveļļu, bet esmu likusi arī jebkuru, kas ir lietošanā tajā brīdī), sāli, piparus pēc sajūtām, atkarībā no tā, cik stipru pesto vēlas. Es sāli lieku ļoti maz. Arī daudz eļļas nelieku. Jo vairāk eļļas, jo pesto būs šķidrāks. Nepievienoju ne cukuru, ne riekstus, ne sieru.
Visu samaisa, lai rastos krēmīga konsistence.
Liek tīrās burkās un tur ledusskapī.
Ledusskapī var stāvēt pat gadu, ja vien visu neapēd ātrāk. Īpaši labs ar garnelēm, bet der visam!
Lai gardas un aromātiskas maltītes!