Foto: Agneta Auziniece
"Kad rudenī pa dubļu dobēm rakos, jau tad domāju par pesto," saka Agneta Auziniece. "Jau trešo gadu bez ķiploku ziedkātu pesto maltītes mūsu ģimenē grūti iedomāties!" Agneta dalās ar savu recepti, kurā ir tikai četras sastāvdaļas: ķiploku ziedkāti, eļļa, sāls un pipari.
15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pēc garšasķiploku ziedkāti pēc garšaseļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Kad ķiploku ziedi ir izauguši un sagriezušies kā sivēna aste ripulītī, tad lauž nost tajā vietā, kur viegli un kraukšķīgi lūzt. Parasti novācu līdz Jāņiem, bet man sagriezās tik šonedēļ.

Foto: Agneta Auziniece
2

Kātus salauž mazākās daļās, liek gaļas mašīnā un samaļ (var arī blenderī, bet vajadzīgs jaudīgs).

3

Masai pievieno eļļu (es lieku olīveļļu, bet esmu likusi arī jebkuru, kas ir lietošanā tajā brīdī), sāli, piparus pēc sajūtām, atkarībā no tā, cik stipru pesto vēlas. Es sāli lieku ļoti maz. Arī daudz eļļas nelieku. Jo vairāk eļļas, jo pesto būs šķidrāks. Nepievienoju ne cukuru, ne riekstus, ne sieru.

4

Visu samaisa, lai rastos krēmīga konsistence.

5

Liek tīrās burkās un tur ledusskapī.

6

Ledusskapī var stāvēt pat gadu, ja vien visu neapēd ātrāk. Īpaši labs ar garnelēm, bet der visam!

Lai gardas un aromātiskas maltītes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!