Foto: DELFI
Krodziņa "Jautrais briedis" saimniece Marta Jansone dalās ar recepti un izstāsta dažus knifiņus, kāpēc viena no krodziņa iecienītākajām karbonādēm iznāk tieši tāda – ar sulīgu, pufīgu, zeltainu siera cepurīti.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.cūkgaļas karbonādes šķēles pēc garšassāls pēc garšaspipari1 gab.ola200 gsiers1 TKmajonēze

Sagatavošana

1

Karbonādi izklapē, uzber sāli, piparus, apvārta miltos, iemērc sakultā olā un nedaudz apcep – lai mazliet aprauj, bet jāatceras, ka cepsies vēl cepeškrāsnī.

2

Tad uz karbonādes vienas puses liek plānās šķēlītēs sagrieztu tomātu un siera cepurītes masu.

3

Siera masu gatavo no siera, olas un nedaudz majonēzes. Visām sastāvdaļām jābūt kvalitatīvām, ja siers būs slikts vai tikai siera izstrādājums – izkusīs un iztecēs kā eļļa. Mēs krogā pērkam "Gouda" sieru – tas ir pārbaudīts, vienmēr sanāk. Sieru rīvēju uz rupjās rīves. Proporcija ir aptuveni tāda: uz puskilogramu siera lieku vienu olu un ēdamkaroti majonēzes. Tad tā siera cepurīte sanāk sulīga un pufīga.

4

Pāris karbonādēm, protams, tik daudz nevajag un mazāk par vienu olu nepieliksi – bet var gan! Ja cep pāris karbonādes, sakul vienu olu, pusi atstāj iemērkšanai, otru pusi liek klāt pie siera masas, un majonēzi tad attiecīgi mazāk.

5

Siera cepurītes masai jābūt diezgan pasausai, bet tādai, kuru var veidot: es no tās plaukstās izveidoju tādu kā plakanu (bet neskopojoties) plācenīti – to uzliek uz karbonādes un tomāta un nedaudz piespiež.

6

Cep 190-200 grādos 7-8 minūtes. Katrs jau savu cepeškrāsni pazīst, bet karbonādi vienmēr labāk cept lielākā karstumā un īsāku laiku, nekā otrādi. Un plītij jābūt pirms tam sakarsētai, lai karbonāde nekalst, bet uzreiz cepas lielā karstumā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!