Klasisko zemeņu ievārījumu pārsist, protams nav iespējams un nevajag arī! Taču eksperimentēt un burties pie zaptes katla vajag! Tas pat ir ieteicams, jo kā citādi uzzināsi, vai zemeņu un piparmētru kombo ir atkārtošanas vērts? Vārot zemeņu ievārījumus ar dažādām piedevām, vislabāk izmantot ievārījumu cukuru, jo tas prasa mazāku gatavošanas laiku un ļauj izcelties pievienotajām garšām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Saturs
Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu.
Zemenes noskalo, atbrīvo no kauslapām, sagriež uz pusēm vai četrās daļās un liek katlā.
Pievieno laima sulu un miziņas. Pārber ar cukuru. Uzvāra un noputo.
Vāra vēl 5-7 minútes, tad pievieno sagrieztas vai veselas piparmētru lapas.
Vāra vēl 1-2 minūtes, tad lej burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā
Izcili garšo ar pankūkām, vafelēm vai vienkārši uz grauzdiņa!