zemeņu zapte
Foto: Shutterstock
Jaunas garšas rodas eksperimentējot. Tāda ir arī šī recepte. Ja kaut kas garšo, tad vajag tās garšas sapārot un , iespējams, ka iegūsi jaunu iemīļotu un iecienītu našķi!

Klasisko zemeņu ievārījumu pārsist, protams nav iespējams un nevajag arī! Taču eksperimentēt un burties pie zaptes katla vajag! Tas pat ir ieteicams, jo kā citādi uzzināsi, vai zemeņu un piparmētru kombo ir atkārtošanas vērts? Vārot zemeņu ievārījumus ar dažādām piedevām, vislabāk izmantot ievārījumu cukuru, jo tas prasa mazāku gatavošanas laiku un ļauj izcelties pievienotajām garšām.

30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

600 gzemenes1 gab.laims15 gab.piparmētru lapiņas250 gievārījuma cukurs

Pagatavošana

1

Saturs

2

Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu.

3

Zemenes noskalo, atbrīvo no kauslapām, sagriež uz pusēm vai četrās daļās un liek katlā.

4

Pievieno laima sulu un miziņas. Pārber ar cukuru. Uzvāra un noputo.

5

Vāra vēl 5-7 minútes, tad pievieno sagrieztas vai veselas piparmētru lapas.

6

Vāra vēl 1-2 minūtes, tad lej burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā

Izcili garšo ar pankūkām, vafelēm vai vienkārši uz grauzdiņa!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!