Recepti aizlienēju no omītes pierakstu krājumiem. Mēs gan neesam mēģinājušas, bet rakstīts, ka var ievietot arī dzelteno tomātu šķēlītes, lai vizuāli pievilcīgāk. Pabrīdinām, ka ar šo daudzumu marinādes varēs apliet astoņas puslitra burciņas.
Tomātu un sīpolu daudzums un attiecība jāizvēlas katram pašam!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzvāra ūdeni, pieliek visas garšvielas.
Marinādi uzvāra, pievieno etiķa esenci un beigās želatīnu. To pirms pievienošana uzbriedina atsevišķā trauciņā, bet nevāra. Vārīties ļaut nedrīkst, jo tad želatīns tiks sabojāts un marināde nesaželēs!
Kamēr marināde gatavojas, var salikt jau burciņās: vienu lauru lapu, trīs melnos piparus, ķiploka daiviņu, mazliet dilles vai upeņu lapu.
Tomātus nomazgā, nosusina un šķērsām tomātam tos sagriež viena centimentra biezās šķēlēs. Mazos tomātiņus var likt veselus.
Sīpolus sagriež ļoti plānās šķēlītēs.
Burkā kārto uz piedevām tomātu šķēlītes, tad sīpolus. Tā turpina līdz burka pilna.
Karsto marinādi lej virsū burku pildíjumam..
Liek burkas pasterizēties 80 grādos. Puslitra burku – 10-12 minūtes, savukārt litra burku – 15-20 minūtes.
Burkas ņem laukā un atdzesē.
Lai labi garšo!