Foto: DELFI
Ik dienu priecājamies par to, ka vecmāmiņai ir gana daudz spēka, lai darbotos lauku darbos. Gan paspēj izravēt dārzu, gan sagatavot ziemas krājumus. Kad vasaras veltes svaigā veidā jau nobaudītas, sākam gatavot marinējumus. Burvība slēpjas pašās vienkāršākajās lietās!

Daudzums gurķiem un tomātiem tik daudz, cik ietilpst izvēlētajā burkā.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.melnie pipari1 gab.lauru lapa1 gab.ķiploka daiviņa3 gab.mārrutku saknes gabaliņi sagrieztas dilles gurķi tomāti2 sāls (deserta karotes)1 cukurs (deserta karote)0.5 esence (deserta karote)

Pagatavošana

1

Burkas izmazgā, izplaucē ar vārošu ūdeni, apgāž uz tīras drānas un atstāj nožūt.

2

Burkas apakšā liek daļu diļļu, melnos piparus, ķiploka daiviņu, lauru lapu un mārrutku saknes gabaliņus.

3

Burkā pamīšus kārto gurķus un tomātus, lai apetītlīgi un vizuāli skaisti. Var veidot dažādas burciņas: vienā – gurķi kopā ar tomātiem (arī proporcijas var veidot dažādas), otrā – tikai gurķi, trešajā – tikai tomāti.

4

Uzvāra ūdeni, pieber cukuru un sāli. Atdzesē.

5

Atdzesētajā šķidrumā uz litru sagatavotu burku pielej puskaroti esences un marinādi lej burkā, tā, lai nosedz dārzeņus.

6

Karsē tik ilgi, līdz gurķi maina krāsu, kļūst gaišāki.

7

Uzlikto vāciņu piegriež. Burkas apgāž otrādi, lai pārliecinātos, ka šķidrums nesūcas ārā.

8

Galdu pārklāj ar drānu un burkas paripina pa galdu, lai gurķi burkā mainītu stāvokli un vienmērīgi izkarsētos tajās vietās, kas saspiedušās kopā.

Ziemai esam gatavi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!