Daudzums gurķiem un tomātiem tik daudz, cik ietilpst izvēlētajā burkā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkas izmazgā, izplaucē ar vārošu ūdeni, apgāž uz tīras drānas un atstāj nožūt.
Burkas apakšā liek daļu diļļu, melnos piparus, ķiploka daiviņu, lauru lapu un mārrutku saknes gabaliņus.
Burkā pamīšus kārto gurķus un tomātus, lai apetītlīgi un vizuāli skaisti. Var veidot dažādas burciņas: vienā – gurķi kopā ar tomātiem (arī proporcijas var veidot dažādas), otrā – tikai gurķi, trešajā – tikai tomāti.
Uzvāra ūdeni, pieber cukuru un sāli. Atdzesē.
Atdzesētajā šķidrumā uz litru sagatavotu burku pielej puskaroti esences un marinādi lej burkā, tā, lai nosedz dārzeņus.
Karsē tik ilgi, līdz gurķi maina krāsu, kļūst gaišāki.
Uzlikto vāciņu piegriež. Burkas apgāž otrādi, lai pārliecinātos, ka šķidrums nesūcas ārā.
Galdu pārklāj ar drānu un burkas paripina pa galdu, lai gurķi burkā mainītu stāvokli un vienmērīgi izkarsētos tajās vietās, kas saspiedušās kopā.
Ziemai esam gatavi!