Viktorija Kožemjakina
Ogu sezonas karstumā ir īstais brīdis tumīgu miltu un saldā krējuma mērču vietā izmēģināt mērci no Latvijas ogām! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone apstiprina – garšos kā restorānā un izskatīsies lieliski. Der atcerēties – kad svaigās ogas dārzā beigušās, mērcēm labi noder arī saldētavā esošie vasaras ogu krājumi.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
150 gupenes150 gjāņogas150 mlsarkanvīns2 gab.spiedē izspiestas ķiploka daiviņas1 ĒKbalzamiko mērce2 ĒKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Nomazgā ogas (jāņogām kātiņus nevajag noņemt).

2

Liek visas sastāvdaļas katliņā, uzvāra un lēni turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.

3

Izberž ogu masu caur sietu, šķidro masu lej atpakaļ katliņā.

4

Pievieno ogām sarkanvīnu, ķiplokus, mērci un cukuru. Turpina gatavot uz mērenas uguns, kamēr iztvaiko aptuveni puse šķidruma.

5

Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz cukura vai balzamiko mērces.

Bauda karstu pie iecienītajiem gaļas ēdieniem – lieliski garšos ar grilētu vistas, cūkgaļas vai pīles fileju, liellopa steiku. Sader arī ar grilētiem vai tvaicētiem dārzeņiem vai spinātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!