20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
150 gupenes150 gjāņogas150 mlsarkanvīns2 gab.spiedē izspiestas ķiploka daiviņas1 ĒKbalzamiko mērce2 ĒKbrūnais cukurs
Pagatavošana
1
Nomazgā ogas (jāņogām kātiņus nevajag noņemt).
2
Liek visas sastāvdaļas katliņā, uzvāra un lēni turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.
3
Izberž ogu masu caur sietu, šķidro masu lej atpakaļ katliņā.
4
Pievieno ogām sarkanvīnu, ķiplokus, mērci un cukuru. Turpina gatavot uz mērenas uguns, kamēr iztvaiko aptuveni puse šķidruma.
5
Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz cukura vai balzamiko mērces.
Bauda karstu pie iecienītajiem gaļas ēdieniem – lieliski garšos ar grilētu vistas, cūkgaļas vai pīles fileju, liellopa steiku. Sader arī ar grilētiem vai tvaicētiem dārzeņiem vai spinātiem.
Piknika ēdienu receptesVārīšanaBalzamiko etiķisBrūnais cukursJāņogasSarkanvīnsUpenesCitas mērcesViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit