Jāņogu un upeņu mērce gaļas ēdieniem
Ogu sezonas karstumā ir īstais brīdis tumīgu miltu un saldā krējuma mērču vietā izmēģināt mērci no Latvijas ogām! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone apstiprina – garšos kā restorānā un izskatīsies lieliski. Der atcerēties – kad svaigās ogas dārzā beigušās, mērcēm labi noder arī saldētavā esošie vasaras ogu krājumi.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
150 gupenes150 gjāņogas150 mlsarkanvīns2 gab.spiedē izspiestas ķiploka daiviņas1 ĒKbalzamiko mērce2 ĒKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Nomazgā ogas (jāņogām kātiņus nevajag noņemt).

2

Liek visas sastāvdaļas katliņā, uzvāra un lēni turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.

3

Izberž ogu masu caur sietu, šķidro masu lej atpakaļ katliņā.

4

Pievieno ogām sarkanvīnu, ķiplokus, mērci un cukuru. Turpina gatavot uz mērenas uguns, kamēr iztvaiko aptuveni puse šķidruma.

5

Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz cukura vai balzamiko mērces.

Bauda karstu pie iecienītajiem gaļas ēdieniem – lieliski garšos ar grilētu vistas, cūkgaļas vai pīles fileju, liellopa steiku. Sader arī ar grilētiem vai tvaicētiem dārzeņiem vai spinātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!