Vilītes plaukts - 294
Foto: DELFI

Malkas talkas, kartupeļu talkas, ābolu talkas – ja tev ir dārzs, lauks un krāsnis, tad tas visticamāk ir tavas aktualitātes. Tāpat kā pabarot talciniekus. Līdaka ir labs variants, kā pateikt paldies!

Rudens ir talku laiks – mazāku vai lielāku, bet ir! Un nekas negaršo tik labi kā ēdiens pēc darba svaigā gaisā. Uz šķīvja parasti jaunā raža – kartupeļi – karsti kūpoši, miltaini vai pat samīcīti biezputrā, svaigs vai skābēts gurķītis, baltā mērce un, saprotams, kaut kas dūšas piesiešanai – kotlete, karbonāde vai kāds zivs gabals, ja ezers netālu vai kaimiņš makšķernieks! Pilnīgs lauku talkas "mišelins". Drīkst gatavot un ēst arī bez talkas, bet garša varētu zaudēt. Var mēģināt ģenerāltīrīšanu vai kārtīgu pārgājienu apetītes uzdzīšanai.

40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.paliela līdaka500 mlsaldais krējums2 gab.puravi1 saujadilles pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Līdaku iztīra un sagriež gabalos.

2

Gabalus ieziež nedaudz ar sāli, sakapā dilles, iemaisa tajās līdaku, pārlej nedaudz ar eļļu un atstāj savilkties.

3

Puravu balto daļu sagriež plānās ripiņās.

4

Uzkarsē pannā eļļu un apcep līdakas gabalus no abām pusēm. Apceptos gabalus liek katliņā.

5

Apcep puravus, liek katlā blakus līdakai.

6

Pielej saldo krējumu un sautē 20-30 minūtes.

7

Pasniedz ar kartupeļiem un salātiem.

Kā jau visām lieliskām lietām ir sava garoziņa – šim ēdienam tās ir asakas. Kā zināms, līdaka ar tām ir bagātīgi apveltīta. Ja ir laiks un gribēšana, tad līdaku var "atasakot" pirms gatavošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!