Viktorija Kožemjakina
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Halovīnam, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka interesantu recepti spocīgākai noskaņai uz svētku galda.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 gab.olas2 ĒKpaprikas pulveris3 ĒKbiešu sula3 ĒKgrieķu jogurts pēc garšassāls, pipari sezama sēkliņas

Pagatavošana

1

Pagatavo cieti vārītas olas – verdošā ūdenī ieber sāli, ar karoti ievieto olas (pa vienai) un, kad ūdens uzvārās, vāra olas aptuveni 10 minūtes. Uzreiz pārliek olas ļoti aukstā ūdenī (tas ir nepieciešams, lai olas varētu vieglāk nolobīt), pilnīgi atdzesē un noloba.

2

Pārgriež katru olu horizontāli uz pusēm, uzmanīgi izņem ārā olas dzeltenumus.

3

Dzeltenumus ar dakšiņu vai blenderi samaisa ar biešu sulu, jogurtu, sarkanās paprikas pulveri sāli un pipariem.

4

Iegūto masu ievieto konditorejas maisā un sapilda ar to tukšās olas baltuma pusītes. (To var darīt arī ar tējkarotes palīdzību).

5

Apkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!