Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus vislabāk izvēlēties izmērā nelielus, kurus viegli gatavot veselus un ar miziņu. Tos kārtīgi nomazgā un ber verdošā ūdenī, kam pievienots sāls. Vāra aptuveni 10 minūtes, līdz tie teju gatavi, bet tomēr vēl nē.
Novārītos kartupeļus nokāš un atstāj turpat katlā, lai mazliet padziest.
Trauciņā ber paprikas pulveri, rozmarīnu, oregano, piparus un sāli pēc garšas. Garšvielas apmaisa.
Kartupeļus pārlej ar eļļu, apbārsta ar garšvielu maisījumu. Katlam uzliek vāku un, to pieturot, kārtīgi sakrata saturu, lai kartupeļi pārklājas ar eļļu un garšvielām.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Uz cepešplāts uzklāj cepampapīru. Ber virsū sagatavotos kartupeļus un saspaida ar krūzītes dibena palīdzību.
Kamambēru sagriež nelielās šķēlītēs un kārto virsū kartupeļiem.
Kartupeļus liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes (var nedaudz ilgāk, ja vēlas kraukšķīgākus). Kad gatavi, izņem no krāsns un pasniedz ar kādu krējuma mērcīti.
Lai labi garšo!