kāposti desiņas poļu virtuve
Foto: Shutterstock
Vienkārša un ātri pagatavojama maltīte, kad gribas ko gruntīgu – pannā apcepti kāposti ar pusžāvētu desu. Poļu gaumē, jo tieši no šīs netālo kaimiņu virtuves nācis "kiełbasa" jeb žāvētas desas iedvesmotais ēdiens. Tradicionāli poļi kopā ar pusžāvēto desu šādi gatavo arī skābētus vai štovētus kāpostus.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gpusžāvēta desa100 gbekons2 ĒKsviests vai eļļa šķipsnaķimenes šķipsnamelnie pipari šķipsnasāls1 ĒKgraudu sinepes1 ĒKābolu etiķis

Pagatavošana

1

Desu un bekonu sagriež lielos gabalos. Svaigo kāpostu sagriež smalkākos gabaliņos.

2

Uz plīts liek lielu pannu un uzkarsē. Izkausē tajā sviestu. Pieber ķimenes un viegli uzkarsē pannā, līdz garšvielas sāk smaržot.

3

Pannā liek desu un bekonu, apbrūnina aptuveni piecas minūtes (ja nepieciešams, vēl pāris minūtes).

4

Tad pannā ber kāpostus, visam pārber piparus, sāli un ļauj cepties. Ik pa laikam apmaisa, paskrāpējot nost no pannas brūnos piedegumus, lai tie sajauktos kopā ar kāpostiem. Tā kāpostus sutina aptuveni 10 minūtes, regulāri apmaisot.

5

Pašās beigās visu pārlej ar ābolu etiķi, pievieno sinepes, kārtīgi pannā samaisa, lai piedevas sasilst. Kad maltīte gatava, pannu ņem nost no plīts un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!