20Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
0.5 gab.sarkanais kāposts (neliels)1 gab.burkāns1 gab.sarkanā paprika2 ĒKsezama sēkliņas pēc garšaszaļumi (pētersīļi, sīpolloki vai koriandrs) MĒRCEI:0.5 ĒKsojas mērce1 ĒKolīveļļa2 TKsarīvēts ingvers2 TKšķidrs medus1 gab.citrona sula pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Sarkano kāpostu ļoti smalki sagriež. Burkānu nomizo un sagriež smalkos salmiņos vai sagriež plānās, garās šķēlēs ar dārzeņu mizotāja palīdzību. Sarkano papriku sagriež smalkos, gareniskos salmiņos. Visus dārzeņus saber lielā bļodā.
2
Nelielā bļodiņā salej un saber visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa, lai veidotos vienmērīgas konsistences mērce.
3
Mērci pārlej dārzeņiem un ar rokām visu pamatīgi samaisa, izmīcot dārzeņus (jo īpaši kāpostus), lai tie sasulotos.
4
Salātus atstāj istabas temperatūrā savilkties aptuveni 10 minūtes.
5
Tad pārkaisa ar sezama sēkliņām. Pēc patikas pievieno zaļumus – lociņus, pētersīļus vai svaigu koriandru.
Lai labi garšo!
Ass un pikants ēdiensĀtri pagatavojami ēdieniPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniGaršvielas un garšaugiIngversMedusOlīveļļaPaprikaSarkanais kāpostsSezama sēklasSojas mērceDārzeņu salātiviegliCitronu sulasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit