Sastāvdaļas
Pagatavošana
Baklažānu nomazgā un vertikāli sagriež aptuveni 3–4 mm biezās, lielās šķēlēs. Uzkarsē grilpannu vai parasto pannu, ielej tajā nedaudz eļļu un katru šķēli apcep no abām pusēm, lai tās viegli apbrūnējušas un kļuvušas mīkstas.
Kad visas baklažāna šķēles saceptas, tās noliek nedaudz malā, lai atdziest.
Bļodiņā liek Filadelfijas vai kādu citu svaigo sieru bez piedevām. Ķiplokspiedē saspiež ķiploka daiviņu, pievieno svaigajam sieram.
Pētersīļus noskalo, nosusina un ļoti smalki sakapā. Pieber svaigā siera masai.
Valriekstus ar nazi smalki sakapā, arī pieber svaigā siera masai.
Svaigā siera masai pielej citrona sulu, pievieno sāli un piparus pēc garšas un visu ar karoti apmaisa, lai sastāvdaļas sajaucas.
Gatavo pildītos rullīšus – ņem apceptā baklažāna šķēli, ar ēdamkaroti uzsēdina šķēles augšpusē pildījumu un rullē ciet. Un tā, līdz visas baklažāna šķēles sapildītas.
Pēc sapildīšanas baklažāna rullīšus ieliek uz kādu brīdi ledusskapī, lai stingrāki.
Lai labi garšo!
P.S. Ja maltīti vēlies mazāk treknu un nedaudz veselīgāku, Filadelfijas siera vietā var izmantot biezpienu.