Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vāra spageti atbilstoši ražotāja norādēm uz iepakojuma.
Sīpolu sakapā smalkos kubiņos, ķiploka daiviņas sarīvē. Uzkarsē katliņā nedaudz eļļas un liek sautēties sīpolus, līdz tie ir mīksti, pievieno ķiplokus un pasautē vēl.
Pa to laiku uz citas pannas no visām pusēm apcep dārzeņu bumbiņas/kotletītes.
Pannā, kurā ir apceptie sīpoli un ķiploki, pievieno 3–5 tējkarotes (pēc patikas!) saulē kaltētu tomātu (sagriež lielos tomātus mazos, mazītiņos gabaliņos), tomātus savā sulā (aptuveni 400 gramus jeb veselu bundžu) un vegāno "saldo krējumu" (auzu krēms ēdiena pagatavošanai). Visu kārtīgi apmaisa!
Mērcei pievieno iepriekš apceptās dārzeņu kotletītes. Pēc garšas pievieno – sāli, piparus un obligāti – čili pārslas.
Ļauj garšām savilkties!
Kad spageti gatavi un mērce pēc garšas labpatīk, visu uz pannas samaisa kopā.
Voilā! Lai labi garšo!
Šo recepti, bez šaubām, var izmantot arī neveģetārajā versijā. Dārzeņu kotletīšu vietā vari pagatavot pats savas gaļas bumbiņas, jo tas ir vienkāršāk par vienkāršu. Pamatmasai vari izvēlēties jebkāda veida malto gaļu un pievienot tai visu, kas atrodams ledusskapī. Gaļai pierīvējot kādu sīpolu, ķiploku, pievienojot šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus.
Savukārt krēmīgās mērces pagatavošanai vari izmantot saldo vai skābo krējumu, pienu vai kokosriekstu pienu.