Ketijas foto - 140
Foto: Viktorija Kožemjakina
Vēlies pārsteigt mīļoto ar gardu kūku? Tad ceļš uz sirdi būs burkānkūka, kas apziesta ar krēmsiera un rikotas krēmu. Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “Elvi”.
80Minūtes
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
BISKVĪTAM:150 mlrapšu eļļa50 gcukurs120 gbrūnais cukurs3 gab.olas20 gvaniļas cukurs210 gmilti1.5 TKkanēlis1 TKsoda0.5 TKcepamais pulveris1 TKsāls240 gsmalki rīvēti burkāni50 mlpaniņas1 saujasakapāti valrieksti1 saujarozīnes KRĒMAM:180 gkrēmsiers150 grikota1 ĒKmedus0.5 TKkanēlis ogas pasniegšanai

Pagatavošana

1

Samaisi eļļu ar cukuru un olām viendabīgā maisījumā.

2

Pievieno rīvētus burkānus, samaisi.

3

Pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un sāli, visu samaisi.

4

Pielej paniņas, pievieno valriekstus un rozīnes, samaisi un izlej cepamā formā.

5

Cep cepeškrāsnī (160 grādos) aptuveni 45 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu – iedur kociņu, ja tas iznāk ārā tīrs un mīkla nelīp klāt, tad kūka gatava.

6

Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai.

7

Pagatavo krēmu – saputo vai samaisi rikotu ar krēmsieru, medu un kanēli, un liec to kūkai virsū, izlīdzina ar karoti piešķirot krēmam formu pēc savas izvēles.

8

Rotā ar ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!