Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zivs filejas gabaliņus apber ar pipariem, sāli un apslaka ar mazliet svaigi spiestas citronu sulas.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Zivi izkārto cepešplātī, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties 15–18 minūtes.
Tikmēr gatavo sīpolu mērci. Uzkarsē pannu un liek tajā sviestu, lai uzsildās. Pannā ber pusripiņās sagrieztus sīpolus, apber ar karija garšvielu un miltiem, lai viss apviļājas un apcep, līdz sīpoli viegli caurspīdīgi.
Pannas saturam pieber mazliet sāls un pārlej ar ūdeni, sparīgi maisot, lai iebiezinātos mērce. Ļauj sākt burbuļot. Tad mērcei pievieno skābo krējumu, apmaisa un ļauj pavārīties pāris minūtes.
Kad mērce gatava un zivs krāsnī izcepusies, visu pasniedz, pārlejot zivij sīpolu mērci. Vēl var zivs filejas nedaudz pasutināt mērcē pannā, lai labāk sajaucas.
Lai labi garšo!