lavašs
Foto: DELFI
Lavaša pildījumi ir tikpat dažādi, cik rasola veidu – katrai ģimenei savs iecienītākais. Šoreiz bez eksperimentiem: krabju nūjiņas, tomāti, gurķi, rīvēts siers un krietna sauja svaigi sakapātu dillīšu.
75Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1 gab.lavašs2 gab.tomāti200 gkrabju nūjiņas0.5 gab.garais gurķis100 gTilzītes siers1 bunte dilles2 ĒKskābais krējums2 ĒKmajonēze

Pagatavošana

1

Krabju nūjiņas, tomātus un gurķi ļoti smalki sagriež vienāda lieluma gabaliņos. Ber bļodā.

2

Sieru sarīvē, dilles sakapā. Pieber bļodā pārējām sastāvdaļās.

3

Pievieno skābo krējumu un majonēzi, visu samaisa.

4

Uz tīras virsmas klāj lavaša loksni. Apziež ar pildījumu, lai viss vienmērīgi noklāts, un sarullē. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz stundiņu savilkties.

5

Pirms pasniegšanas lavaša rulli sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs (drīkst arī biezākās, protams).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!