Nikola Tasty - 40
Foto: DELFI

Šai mērcei ir divi pagatavošanas veidi. Pirmais ir gaužām vienkāršs un ļoti ātri izdarāms, otrais ir tikpat vienkāršs, tikai jāpievieno vēl papildus dažas sastāvdaļas. Abos veidos galvenā sastāvdaļa ir saldskābā mērce (vislabāk Ķīnas saldskābā mērce ar mango, bet derēs arī Ķīnas saldskābā mērce ar ananasiem. Bet, protams, ka šo mērci vari pagatavot arī pats. Recepti meklē šeit – "Ķīnas saldskābā mērce ziemas krājumiem". Piedevas izvēlies tādas, kas vislabāk garšo pašam. Izcili garšo ar rīsiem, makaroniem, olu nūdelēm, rīsu nūdelēm un visdrīzāk, ka arī ar kartupeļiem.

40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistas fileja1 gab.Ķīnas saldskābā mērce ar ananasiem vai mango (burciņa) rīsu nūdeles vai olu nūdeles vai rīsi vai makaroni olīveļļa pēc garšassāls JA IZVĒLAS 2.VARIANTU, TAD PAPILDUS NEPIECIEŠAMS: sojas mērce kukurūzas ciete sīpoli medus sezama sēklas

Pagatavošana

1

Pirmā recepte: Vistas fileju sagriež mazos kubiņos vai šaurās strēmelītēs un sakarsētā pannā strauji apcep.

2

Pēc laika pievieno mērci. Kārtīgi izsilda, līdz mērce sāk mazliet sabiezēt.

3

Katliņā ar vārošu ūdeni ber nūdeles un vāra, vadoties pēc ražotāja norādēm uz iepakojuma.

4

Nūdeles nokāš un pasniedz kopā ar vistas mērci (var sajaukt visu kopā vai mērci uzliet uz piedevām).

5

Otrā recepte: Vistu sagriež gabaliņos, iemarinē sojas mērcē (atstāj uz 20-30 minūtēm ievilkties).

6

Uz šķīvja uzber kukurūzas cieti un iemarinēto vistas fileju apviļā cietē.

7

Filejas gabaliņus fritē eļļā.

8

Liek vārīties izvēlētās piedevas.

9

Pagatavo mērci: uz pannas vai katlā nelielā daudzumā eļļas apcep sīpolus uz lielas liesmas, pēc laika pievieno saldskābo mērci, klāt piejaucot medu (aptuveni vienu ēdamkaroti. Nevajag pārspīlēt ar medu!). Maisot karsē 2-3 minūtes, līdz mērce burbuļo.

10

Liek klāt fritētos vistas gaļas gabaliņus, apmaisa un nogriež liesmu. Un viss!

11

Gatavo mērci pārkaisa ar sezama sēkliņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!