Šis biešu dips neapšaubāmi būs spilgts papildinājums svinību un arī ikdienas galdam. Baudi to kopā uz grauzdētas graudu maizītes, kopā ar tortiljas čipsiem vai smērē to virsū uz sāļajiem cepumiem.
Vari jau sasmērēt pilnu šķīvi ar maizītēm (kā bildē ar salātlapu apakšā, smēriņa kārta, visu noslēdzot ar redīsa ripiņām) vai arī pasniedz smēriņu atsevišķā trauciņā, bet maizīti – sagrieztu grozā vai maizes šķīvī, lai katrs pats var smērēt savu maizīti, ar cik biezu kārtu vien vēlas.
Sastāvdaļas liek pēc sajūtām. Ja smēriņu grib krēmīgāku, tad nevajag daudz bietes!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vārītās bietes, protams, var nopirkt jebkurā veikalā – gan sveramas, gan safasētas vakuumā. Bet, ja ienācies kāds maisiņš svaigo biešu, tās mājās var novārīt itin viegli. Bietes noskalo, apgriež lakstu daļu un nemizotas liek katlā ar visām "astītēm" pārlej ar auksto ūdeni.
Sāk vārīt uz vidēji lielas uguns – kad ūdens sācis burbuļot, liesmu samazina uz nelielu un vāra bietes stundu.
Kad stunda pagājusi, bietēm nolej karsto ūdeni, aplej tās ar pavisam aukstu ūdeni un ļauj nostāvēties kādu laiciņu – pēc tam bietes būs tieši tik gatavas, cik vajadzīgs.
Visas sastāvdaļas (spinātus, zemesriekstu sviestu, citrona sulu, grieķu salātu sieru), izņemot bietes, sablendē līdz nevienmērīgai masai, tikai tik daudz, lai sastāvdaļas būtu izmaisījušās.
Gatavās bietes sagriež nelielos gabaliņos un pievieno atlikušajām sastāvdaļām. Jāuzmanās, lai nesalauztu blenderi! Ja blenderis nav gana jaudīgs, ieteicams izmantot virtuves kombainu.
Visas sastāvdaļas blendē, līdz izveidojas vienmērīgs smēriņš, līdzīgs pesto.
Liek burciņā un uzglabā.
Lai izdodas!