Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rukolu liek dziļā salātu šķīvī (ja rukola šķiet par asu, izmanto maigākas salātlapas, piemēram, ūdenskreses). Virsū ber novārītas lēcas (izmanto zaļās, tās būs stingrākas).
Burkānu nomizo un sašķēlē plāno jo plāni ar rīvi. Sarkano sīpolu sagriez plānās pusripiņās. Izbārsti virsū salātiem šķīvī.
Asara "gaļu" noņem no asakām un sadali gabaliņos. Uzber virs salātiem.
Dilles sakapā ne pārāk smalki un pārber pārējām sastāvdaļām.
Uzjauc mērci – trauciņā ielej baltvīna etiķi, pievieno mārrutkus, olīveļļu, cukuru un sāli. Visu pamatīgi samaisi.
Pārlej mērcīti salātiem. Uzkaisi jūras sāli un mazliet piparus un baudi.
Lai labi garšo!
Padoms: droši izmanto jau novārītas un konservētas lēcas bundžiņās. Tā ātri vien varēsi izmantot tās salātos un dažādās citās maltītēs!