kruasāns olu salāti
Foto: Publicitātes foto
Šie sātīgie salāti paredzēti kruasānu un brokastmaižu pildīšanai, bet tos var pasniegt arī kā patstāvīgu ēdienu. Protams, kruasānu vietā var izmantot jebkuru maizi, kas vien pašiem garšo. Vēlams to pirms pārziešanas ar salātiem apgrauzdēt. Recepti iesaka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācija (LAPNA).
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 gab.vārītas olas100 gmazsālīts vai kūpināts lasis1 saujamazie spināti100 gmajonēze2 ĒKkapātas dilles0.5 TKcitrona sula šķipsnasāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari6 gab.kruasāni svaigi cepta maize

Pagatavošana

1

Palielā bļodā sajauc majonēzi, dilles, citrona sulu un sāli, un piparus.

2

Pievieno sakapātas olas un smalki sagrieztu zivi. Visu samaisa.

3

Kruasānus šķērsām pārgriež uz pusēm, liek uz pamatnes sagatavotos olu salātus, pāri klāj pāris spinātu lapiņas un nosedz ar otru kruasāna daļu.

Lai labi garšo!

Padoms: lasi var aizstāt arī ar jebkuru citu zivi, piemēram, skumbriju.

LAPNA Latvijā un Lietuvā īsteno kustību "Olas ir spēks!", atgādinot, ka olas ir pieejams produkts, kas satur 13 dažādus organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tās ir vēlams iekļaut ikdienas uzturā gan bērniem, gan pieaugušiem, gan senioriem – ne tikai Lieldienās, bet visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!