Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā ar augstām malām uz vidējas uguns uzkarsē eļļu un izkausē sviestu.
Ieber tajā sakapātu sīpolu, smalki sagrieztu puravu, burkānu un kartupeli. Pārber ar sāli. Visu sutina uz nelielas uguns aptuveni 15 minūtes, regulāri apmaisot, lai dārzeņi nepiedegtu.
Pielej buljonu un pavāra dārzeņus vēl 5–8 minūtes. Tad pa porcijām katlā liek nomazgātas nātres un meža ķiplokus, visu apmaisot. Zupu vāra vēl 2–3 minūtes, lai nātru un lakšu lapiņas saglabātos koši zaļas.
Noņem zupas katliņu no plīts un ar rokas blenderi sasmalcina zupu līdz krēmzupas konsistencei.
Uzliek katliņu atpakaļ uz plīts, pielej pienu, apmaisa un ļauj, lai uzmet burbuli.
Pasniedz karstu, dekorējot ar nātru lapiņām, olīveļļu, skābo krējumu, pipariem un citiem zaļumiem.
Lai labi garšo!